Architectural Design +
Research Collaborative


 
© 2016 EPIPHYTE Lab, LLC

web design by yujoong
built with Indexhibit

Glantz Townhouse; Brooklyn, NY
Residential Brownstone Renovation / Built / Completed in Spring 2003

The GLANTZ TOWNHOUSE is 3800 square foot interior renovation and sunroom addition to a traditional Brownstone row house in Brooklyn Heights, New York with emphasis on the main reorganization of the parlor and ground floor areas. The overall design strategy attempts to instrumentalize a new progression between a series of perceptual spatial frames, while negotiating the traditional aspects of the brownstone to accommodate a new contemporary life-style. The interior surfaces were re-sculpted to house HVAC infrastructure. The new surface geometry performs under the constraint of minimal subtraction of the volume, while increasing the overall surface area to provide a series of interconnected planes for greater distribution of the light, as well as to accommodate versatility and dynamic fluctuation of connections and divisions between semi-open spaces.

Project Designer: Dana Cupkova © DCm-STUDIO / General Contractor: Martin Meyers / HVAC Contractor: Bestaire by Marios, Inc. / Cabinet Maker: Philip Meskin