Architectural Design +
Research Collaborative


 
© 2016 EPIPHYTE Lab, LLC

web design by yujoong
built with Indexhibit

Reyes Residence; New York, NY
Interior Renovation / Proposal / CDs completed in 2008

The Reyes Residence is a proposal for the complete renovation and combination of three studio apartments into a single family duplex in the Central Park West district of New York City. Formerly three separate hotel rooms located at the inverted corner of the building courtyard, the challenge of this project was to create a tightly integrated vertical convenience stair, which enables a flexible spatial organization while only minimally impacting the overall size of the occupiable floor-plate. The interior surface geometry is constructed to wrap all the existing structure and its hard edges, creating a fluid, undulating effect. The ceiling form enables the insertion of light sources into the surface. It produces a sense of lightness via large reflective inclined planes, while not impacting the perception of the room’s height. Most built interventions are designed as cabinetry, creating spatial subdivision, programmatic nodes and storage. This strategy maintains the privacy of selected areas, while creating a sense of a spacious yet compact space for living.

Project Principal & Designer: Dana Cupkova © DCm-STUDIO / Support Team: Kevin Pratt, Brenda Petroff, Kelly Yarasavage, Sanny Ho-Yan Ng, Arthur Liu, James Ferullo, Patrick Delahoy / MEP Consultant: Hillary Lobo / Structural Engineer: Robert Silman Assoc. / Lighting Consultant:Technical Artistry, Inc.