SPACES LANDSCAPES PROTOTYPES SIMULATION GEOMETRY ENVIRONMENTS ECOLOGIES
2018 January

Senyai project wins the 2017 LIT Design Awards in the Hotel and Restaurant Design category. LIT Design Awards was created with the belief that lighting is an art and a science, and it is one of the most important elements of design.

2017 December

Aisha Han writes about Senyai in The Tartan, Carnegie Mellon’s student newspaper.

2017 November

Senyai project wins The American Architecture Prize, read more in the CMU news article.

HSU House Mass Wall

| Danby, NY | Winter 2010 |

| Prototype | Built |

Cast-in-place concrete mass wall is part of the Hsu House residence. It is a south facing heat sink mass wall, which stores sensible heat and animates light, creating an all season solarium that, in the summer, opens and unfolds into the natural landscape. The mass wall divides the solarium from the main space of the house and was considered necessary to damp diurnal energy fluxes and store absorbed solar radiation. It was designed with three primary criteria in mind. First, wall surface area was maximized to increase the rate of thermal transfer between the sun, the wall, and the interior environment. Second, the shape was parametrized to allow light from the solarium to pass through the structure, allowing illumination of the north side of the first floor of the house. Third, the mass wall was designed as the sculptural focus of the house, defining the entryway, the kitchen, the solarium, and the edge of the triple height main living space. The large number of parametric iterations were tested also in relation to the fabrication process. The primary concern was maintaining a level of porosity that would create a sense of lightness, allowing for views through the wall and to counteract the tendency of the concrete to read as a massive and unwelcome subdividing element in what is, after all, a fairly compact and spatially diverse living space.

Architect's Newspaper
Green Building & Design Magazine

| DESIGN PRINCIPALS: Dana Cupkova + Kevin Pratt | DESIGN TEAM: Man Kim, Jamie Pelletier, Monica Freundt, Kyriaki Kasabalis | GENERAL CONTRACTOR: Hansen Design & Construction | MASS WALL FORMWORK FABRICATION: CCC&M, LLC; Frank Parish, Cornell |